Vlogbovanje - BELOCRKVANSKI KARNEVAL 2017 - Dan 1. :)

Ćao svima, dobro došli na moj blog i hvala vam što čitate ovaj post. :) Kako ste mi prvog dana leta? :)

Kao što sam rekla u prošlom postu (ko je čitao), ove nedelje će biti malo više postova nego inače. Zašto? Jer vam spremam jedno malo iznenađenje, a to je vlogbovanje (ja izmislila reč :D ). Ove nedelje se u mom gradu, održava jedna manifestacija (da to tako nazovem) koja se zove "Belocrkvanski karneval" iliti "Karneval cveća". Ko je odavde ili ko je već bio ovde, zna o čemu se radi, a za one koji ne znaju, tu sam ja da vam prenesem delić ove atmosfere. :)

DOBRO DOŠLI
NA
BELOCRKVANSKI KARNEVAL
2017.
Slika preuzeta sa interneta

Karneval cveća je tradicionalna manifestacija koja se održava svake godine u junu u Beloj Crkvi. Gradom prolazi karnevalska povorka, u centru grada i tom prilikom se predestavljaju najlepše cvetne bašte, dvorišta i balkoni. Evropska štampa je zabeležila da je belocrkvanski karneval cveća, posle Kanskog i festivala u Monte Karlu, bio svojevremeno najpoznatiji u Evropi.
Prvi pisani pomen o karnevalu u Beloj Crkvi datira iz 1852. godine. Tada su se karnevali odigravali povodom pokladnih verskih svečanosti. Trajao je čitavu nedelju i na Karnevalu cveća dolazili su najviđeniji Srbi iz Temišvara. Prvi karnevalski odbor osnovan je 1911. godine.
U vreme održavanja Karnevala cveća, čitav grad je u znaku veselja i proslave. Ulice i fasade se doteruju, balkoni i terase se ukrašavaju cvećem. U gradu se održavaju brojni kulturno-umetnički programi, izložbe, koncerti, književne večeri i sportska nadmetanja.

1. DAN

Prvog dana su bila tri dešavanja. Prvo dešavanje je bila Izložba kaktusa i egzotičnog cveća, Vladimir Dujmović.

Na sledećim slikama moćićete da vidite o kakvim kaktusima i cveću se radi. :)


















Drugo dešavanje je bilo Otvaranje Belocrkvanskog karnevala, Hor "Bella Musica" i Belocrkvanske mažoretkinje.
Tada mažoretkinje igraju, hor peva, dižu se zastave Bele Crkve i Karnevala, priča se o karnevalu. Slike će vam preneti mali deo atmosfere. :)


Dizanje zastava!




O.Š. Žarko Zrenjanin - Veseli poniji






Belocrkvanske mažoretkinje


Hor "Bella Musica"


Gosti iz Rijeke
(ako se ne varam)

I na kraju prvog dana, treće dešavanje je bilo Izložba "Flower Power", autor Jugoslav Vlahović.

Nisam slikala sve slike, nisam mogla, a i neke mi se nisu svidele kao što su bombe, puške, kosturske glave, vojnici i tako to. :) Ali u ovim slikama mislim da ćete uživati. :)







I to bi bilo to od ovog prvog dana vlogbovanja... nadam se da ste uživali u ovom postu i da ćete uživati i u ostalim...
Ja sada idem da jedem, da se spremim pa idem da i dalje uživam u karnevalu.. :) A vi uživajte u ovom prvom danu leta. :)

To sledećeg posta... ljubim vas :*





Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Vraćam se po ko zna koji put 😂

Oriflame - wish list #1

Promene u sobi